Tunnetko kartioniveltappi -sanan historian?

AMB Kartioniveltapit ovat ainoita aitoja ja
aluperäisiä kartioniveltappeja.
Googlasin uteliaisuuttani, mitä kartioniveltappi -sanalla löytyykään nykyisin netistä. Kyseinen sanahan on ainoan aidon ja alkuperäisen kartioniveltapin kehittäjän eli Mattilan Arin keksimä. 

Sana syntyi, kun Ari mietti kehittämälleen tuotteelle nimeä syksyllä 2008. Vaihtoehtoina tuolloin olivat ainakin kartiotappi ja niveltappi, mahdollisesti muitakin. Enää ei muistu mieleen.

Ari testasi sanoja naapuriyrityksen Jarmo Puolitaipaleella. Yhdessä he totesivat, että kartioniveltappi kuvaa sanana parhaiten uutta tuotetta. Vastaavantyyppisistä nivelratkaisuista muut puhuivat tuolloin vielä pulttina.

On se vaan jännä huomata 12 vuoden jälkeen, että Arin omalle tuotteelleen keksimä kartioniveltappi -sana löytyy nykyisin kaikkien kilpailijoidenkin nettisivuilta - jopa sen ruotsalaisen, joka on tehnyt vastaavia tuotteita vuosikymmeniä ja joka kehuskelee olevansa "kartioniveltappien markkinajohtaja maailmassa", puhumattakaan enemmän ja vähemmän Arin tuotetta kopioineilla yrityksillä.

Vahvasti näyttää, että kilpailijoilla on joku syy käyttää kartioniveltappi -sanaa, joka on AM Bonus Oy:n omistaman tuotteemme nimi. Miksihän?

Onneksi laatua eli tuotteet lujuusominaisuuksia, mittatarkkuuksia ym. ei noin vain kopioida. 

Kommentit