Uuden alussa

Atte laskee, Ari kirjaa.
Syyskuun ensimmäinen on AM Bonuksessa uudentilivuodenpäivä. Uutta tilivuotta ei otettu tänä vuonna ilotulituksilla vastaan, kuten aika usein on otettu, sillä venetsialaiset juhlittiin jo edellisenä viikonloppuna.

12 vuotta sitten, kun heti syyskuun alusta lähetimme osakeyhtiön perustamispapereita Kaupparekisteriin, emme ajatelleet suuremmin tilivuoden vaihtumisajankohtaa. Tilitoimistosta suositeltiin valitsemaan joku muu kuin heille kiireinen vuodenvaihde.
Meillehän se sopi mainiosti. Sillä taattiin rauhallisempi vuodenvaihde, koska silloin ei meidänkään tarvitse olla inventaariossa, vaan voimme viettää mukavaa vuodenvaihdetta. Ihan riittävän monta uudenvuodenaattoa olimme molemmat inventoineet elintarvikkeita.
Elo-syyskuun vaihde valikoitui myös siksi, koska ensimmäinen tilikausi voitiin yhdistää seuraavaan ja näin saatiin pisin mahdollinen tilikausi. Sillä hetkellä valinta tuntui kaikin tavoin oikealle.

Elo-syyskuu on osoittautunut meille yhdeksi kiireimmistä ajankohista vuodessa. Pian nimittäin selvisi, että joka toinen vuosi kyseisenä ajankohtana on metsä- ja maanrakennusalan ykköstapahtuma FinnMETKO, jossa meidän uutena alan toimijana oli syytä olla läsnä omalla osastolla.
Samaan ajankohtaan heti syyskuun alussa ajoittuu myös toisen yrityksemme vuotuinen suurtapahtuma jossain päin Eurooppaa. Tänä vuonna olimme Mallorcalla, vuosi sitten Barcelonassa ja ensi vuonna olemme Riminillä Italiassa - metalliyrittäjän pakkolomalla.

Syyskuussa on aika katsoa eteenpäin, tarkistaa tavoitteet seuraavalle 12 kuukaudelle ja vähän pidemmällekin. Nyt on sen aika!

Kommentit