Uskomatonta, mutta alle viisivuotias menetti hetkellisesti muistinsa

Aria mietitytti kovasti, miksi alle 5-vuotias
menettää muistinsa.
Hämmästyksen sormi meni kummastuksen suuhun, kun Ari huomasi, että meidän alle viisivuotias on menettänyt muistinsa. Tähän asti olimme tottuneet, että sellaiset vajaat kasikymppiset saattavat olla niitä, jotka eivät pysy ihan kartalla, mutta että noin nuori!

Eihän siinä auttanut muu kuin Arin ottaa puheluita eri puolille Suomea ja kysellä, keksiikö joku, miksi nuori on täysin muistamaton, eikä osaa tehdä mitään, mitä käsketään. Kasikymppinenkin sentään muistaa jotain: ainakin missä asuu, kenen kanssa ja nuoruuden asiat ne vasta hyvin muistissa ovatkin.
Ari otti Atekin yhtenä päivänä kaveriksi. Ihan oppikirjoista lukivat muistin palautuksesta ja kävivät läpi muitakin muistiin ja toimintoihin liittyviä asioita. He olivat jo silloin jäljillä, mutta eivät edenneet tarpeeksi pitkälle. Seuraavana päivänä tuli jo alan ”yleislääkäri”. Hän tutki, tutki ja totesi, että harvinaista kyllä, mutta ei löydä parannuskonstia. Siinä ehdittiin ottaa yhteyttä Taiwaniin asti, mutta neuvo oli vain tukeutua suomalaisiin ”erikoislääkäreihin”.

Muistinmenetys ei näkynyt päälle päin.
Onneksi viimein löytyi alan harrastaja – vähän kuin ”valelääkäri”. Hän ja yksi entisen hoitavan tahon ”lääkäri” tekivät hetken yhteistyötä. Avainsana muistin palautuksessa oli toisto. Toisto toiston perään tiettyjä toimintoja – ja kuinka ollakaan, meidän CNC-sorvin, Goodwayn, muisti palautui. Lauantaina Ari pääsi jo sorvaamaan kesken jääneitä kartioita. Maanantaina (5.8.2019) palataan lomilta takaisin. Tämä tarkoittaa sitä, että enää ei Arikaan voi mennä aamulla töihin vasta, kun herää, kuten ”lomalla” meni.

Kommentit